بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خراسان رضوی، غلامعباس ارباب خالص مسئول نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال شرق کشور در این مراسم برگزاری آن را فرصت مناسب برای شناخت ظرفیتهای فرهنگی و تاریخی خراسان رضوی و معرفی آن در سطح ملی و بینالمللی ذکر و بیان کرد: «این استعدادهای بالقوه و بالفعل بستر جذب گردشگران و سرمایهگذاران داخلی و خارجی را هموار میکند.»
غلامعباس ارباب خالص افزود: «گناباد و منطقه تاریخی زیبد که از آن بارها در شاهنامه فردوسی نام برده شده یکی از پتانسیلهای مهم فرهنگی و گردشگری برای معرفی به گردشگران خارجی است.»
او گفت: «در چارت جدید نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال شرق کشور، اداره جذب گردشگر خارجی، به تازگی راهاندازی شده و با همکاری سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری با معرفی جاذبههای منطقهای در این زمینه اقدام میشود.»
ابوالفضل مکرمیفر مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خراسان رضوی هم در این مراسم گفت: «366 هکتار از آرامگاه فردوسی و برج و بارو مجموعه توس امسال مشمول احیا و مرمت قرار گرفت و عملیات اجرایی آن به زودی آغاز میشود.»
مکرمی فر ادامه داد: «خراسان رضوی دارای مفاخر بسیاری در زمینههای علمی، ادبی و فرهنگی است که تنها 600 نفر آنان مانند فردوسی مربوط به منطقه توس هستند.»
ترهان پورلماز سرکنسول ترکیه در مشهد نیز در این مراسم به اشتراکات تاریخی و فرهنگی مردم ایران و ترکیه اشاره و بیان کرد: «منطقه تاریخی زیبد گناباد با توجه به سابقه و یادآوری بخشهای مهمی از وقایع تاریخی شاهنامه فردوسی در آن برای مردم ترکیه نیز از اهمیت زیادی برخوردار است و باید این مزیتها بیشتر در عرصه بینالمللی معرفی شوند.»
جشن بزرگداشت فردوسی در آستانه روز بزرگداشت این شاعر نام آور با حضور سرکنسول ترکیه و رایزن فرهنگی کنسولگری افغانستان در مشهد، مسئول دفتر کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در مشهد ، مسئولان نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال و شرق کشور و تعدادی از مدیران کل خراسان رضوی، اساتید دانشگاه و فردوسی شناسان برگزار شد.
25 اردیبهشت روز بزرگداشت فردوسی نامگذاری شده است. جنگ 12 رخ نام جنگی در شاهنامهٔ فردوسی و میان ایران و توران است که به خونخواهی سیاوش و بدلیل جنگ افروزی فرمانروای توران افراسیاب و پیران ویسه در منطقه تاریخی زیبد گناباد در گرفت و تمام سرداران توران و پیران وزیر افراسیاب نیز در همین جنگ کشته شدند.
در شاهنامه فردوسی 11 مرتبه از روستای زیبد و 12 مرتبه از گناباد نام برده شده است. روستای زیبد در 20 کیلومتری جنوب غربی گناباد واقع است. گناباد دارای 250 اثر تاریخی و معنوی است که از این تعداد 142 اثر به ثبت آثار ملی رسیده است. مرکز شهرستان 80 هزار نفری گناباد در فاصله 287 کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.
انتهای پیام/